Charles Jarrott

Charles Jarrott


Charles Jarrott (16 Haziran 1927 - 4 Mart 2011) İngiliz film ve televizyon yönetmeni. En iyi 1970 yılında kendisine En İyi Yönetmen dalında Altın Küre Ödülü kazandıran kostüm draması filmi Anne of the Thousand Days ile bilinir.

Anne of the Thousand Days filmi birçok ödül için aday olmasına rağmen bazı kötü eleştirilere de maruz kalmıştır. Bununla beraber bir sonraki filmi, Mary, Queen of Scots altı Akademi Ödülü'ne ve birçok Altın Küre ödülüne aday gösterildi.

Jarrott, İngiliz yarış otomobili sürücüsü ve işadamı Charles Jarrott'ın oğlu ve aktris Katharine Blake'in eşidir.

Jarrott 4 Mart 2011 tarihinde prostat kanseri nedeniyle öldü.

Konu başlıkları

  • 1 Seçilmiş filmografisi
  • 2 Kaynakça
  • 3 Kaynak
  • 4 Dış bağlantılar

Seçilmiş filmografisi

  • Anne of the Thousand Days (1969)
  • Mary, Queen of Scots (1971)
  • Lost Horizon (1973)
  • The Dove (1974)
  • Escape from the Dark (1976)
  • The Other Side of Midnight (1977)
  • The Last Flight of Noah's Ark (1980)
  • Condorman (1981)
  • The Amateur (1981)
  • The Boy in Blue (1986)
  • The Secret Life of Algernon (1997)
  • Turn of Faith (2001)

Kaynakça


Kaynak

  • NNDB

Dış bağlantılar

  • Internet Movie Database'te Charles Jarrott


Charles Jarrott Hakkında Bilgi

Charles Jarrott
Charles Jarrott
Charles Jarrott
Charles Jarrott

Charles Jarrott Hakkında Video


Charles Jarrott konusunu görüntülemektesiniz.
Charles Jarrott nedir, Charles Jarrott kimdir, Charles Jarrott açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Charles Jarrott
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail