Burçin Abdullah

Burçin Abdullah


DoğrulukGörüldü

Atla: kullan, ara
Burçin Abdullah
Doğum 22 Temmuz 1987 (1987-07-22) (26 yaşında)[1]
Bursa, Türkiye
Uyruk  Türkiye
Meslek(ler) Sinema ve dizi oyuncusu

Burçin Abdullah (d. 22 Temmuz 1987, Bursa), sinema ve dizi oyuncusu.

1998 yılında Star TV'de yayınlanmaya başlayan Üvey Baba isimli dizide küçük kız rolüyle ünlendi. Burçin Abdullah oyunculuk kariyeri boyunca, Beşinci Boyut, Büyük Buluşma, Kara İnci, Kollama gibi yapımlarda rol aldı. Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisinde ise Selim ve Erdoğan karakterlerini yurtdışına kaçıran Ayçe rolünde oynadı. 2013 yapımı olan ve üç ayrı kıtada, dört farklı ülkede çekilen “Selam” adlı filmde Afganistan’a giden bir öğretmeni canlandırmıştır.[2]

Burçin Abdullah, Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünü mezunudur.[3]

Filmografi

Yapım Cinsi Rolü Yıl
Herşey Yolunda Merkez TV Dizisi Dilek 2013
Selam Sinema filmi Zehra 2012
Kötü Yol TV Dizisi Filiz 2012
Dila Hanım TV Dizisi Fatma 2012
Bir Zamanlar Osmanlı TV Dizisi 2012
Fatmagül’ün Suçu Ne? TV Dizisi Ayçe 2011
Kollama TV Dizisi İnci 2008
Kara İnci TV Dizisi Darmananka 2007
Beşinci Boyut TV Dizisi Filiz 2005
Büyük Buluşma TV Dizisi Pınar 2004-2006
Üvey Baba TV Dizisi Lamia 2000
Acı Günler TV Dizisi Ayşe 1997

Kaynaklar

  1. ^ http://www.sinematurk.com/kisi/5700-burcin-abdullah/
  2. ^ http://kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=66885&rid=2368&p=1
  3. ^ http://www.muhabbetim.com/foto-galeri/burcin-abdullah-kimdir-burcin-abdullah-resimleri.html

Dış bağlantılar

  • Internet Movie Database'te Burçin Abdullah
  • SinemaTürk'te Burçin Abdullah
  • Sinemalar.com'da Burçin Abdullah
 Bir Türk oyuncunun biyografisi olan bu madde bir taslaktır. İçeriğini geliştirerek Türk Arama Motoruna katkıda bulunabilirsiniz.


Burçin Abdullah Hakkında Bilgi

Burçin Abdullah
Burçin Abdullah
Burçin Abdullah
Burçin Abdullah

Burçin Abdullah Hakkında Video


Burçin Abdullah konusunu görüntülemektesiniz.
Burçin Abdullah nedir, Burçin Abdullah kimdir, Burçin Abdullah açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Burçin Abdullah
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail