Brotha Lynch Hung

Brotha Lynch Hung


Kevin Danell Mann (d. 10 Ocak 1969) bilinen sahne adıyla Brotha Lynch Hung, horrorcore rap tarzını icra eden, Sacremento, Kaliforniyalı rapçi. İlk albümü 24 Deep, 1993 yılında yayınlanmış ve albüm yaklaşık 1,3 milyon satmıştır. Sözleri büyük çoğunlukla ağır derecede şiddet içerir.

Konu başlıkları

  • 1 İlk yılları
  • 2 Tartışmalar
  • 3 Strange Music
  • 4 Diskografi
    • 4.1 Stüdyo albümleri
  • 5 Dış bağlantılar

İlk yılları

İlk yıllarında Rakim ve Slick Rick dinleyerek raple tanışan Hung, 11 yaşındayken rap yapmaya başladı. 1992 yılında bir diğer Amerikalı rapçi X-Raided'in Psycho Active albümüne 2 parçada feat yaparak katkıda bulundu.

Aynı yıl 24 Deep isimli ilk albümü için çalışmaya başladı ve 1993 yılında albüm, Black Market Records aracılığı ile piyasaya çıktı. Ayrıca albüm, Bilboard listelerine 91. sıradan giriş yapmıştır.

Tartışmalar

1996 yılının Eylül ayında Joseph Edward Gallegos isimli bir kişi, Locc 2 Da Brain parçasından etkilenerek kız arkadaşını silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından Gallegos'un kız arkadaşı ile sorunlar yaşadığı ve depresyona girdiği belirtildi.

Strange Music

2009 yılının mayıs ayında, Kansas'lı rapçi Tech N9ne'ın sahibi olduğu Strange Music Records ile sözleşme imzaladı. 2010 martında bu şirketten çıkan Dinner and a Movie albümü ilk haftasından 7.000 satış rakamına ulaştı. Yine 2011 yılının Nisan ayında Coathanga Strangla albümü de şirketten çıkan 2. albümü oldu.

Diskografi

Stüdyo albümleri

  • 24 Deep (1993)
  • Season of da Siccness (1995)
  • Loaded (1997)
  • EBK4 (2000)
  • The Virus (2001)
  • Appearances: Book 1 (2002)
  • Remains: Book II (2002)
  • Book III (2002)
  • Lynch by Inch: Suicide Note (2003)
  • The New Season (MC Eiht ile birlikte) (2006)
  • The Ripgut Collection (2007)
  • Snuff Tapes (2008)
  • Dinner and a Movie (2010)
  • Coathanga Strangla (2011)
  • Mannibalector (2012)
  • Anthropophagy (Daha Belli Değil)

Dış bağlantılar

  • Resmî site (İngilizce)


Brotha Lynch Hung Hakkında Bilgi

Brotha Lynch Hung
Brotha Lynch Hung
Brotha Lynch Hung
Brotha Lynch Hung

Brotha Lynch Hung Hakkında Video


Brotha Lynch Hung konusunu görüntülemektesiniz.
Brotha Lynch Hung nedir, Brotha Lynch Hung kimdir, Brotha Lynch Hung açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Brotha Lynch Hung
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail