Brad Bird

Brad Bird


Phillip Bradley "Brad" Bird (d. 11 Eylül 1957 Kalispell, Montana) iki kez Akademi Ödülü sahibi ABD'li sinema yönetmeni, animatör, yapımcıdır.

Disney/Pixar'ın olumlu eleştriler alan ve gişe hasılatı açısından başarılı filmeleri The Incredibles (2004) ve Ratatouille (2007) ile iki kez En İyi Animasyon Filmi Akademi Ödülü sahibi olmuştur. Ayrıca 1999 yılında Warner Bros. filmi The Iron Giant'ın yapımcılığını ve yönetmenliğini yapmıştır.

Konu başlıkları

  • 1 Filmografisi
    • 1.1 Animatör
    • 1.2 Yönetmen
    • 1.3 Senarist
    • 1.4 Seslendirme
  • 2 Dış bağlantılar
  • 3 Kaynakça

Filmografisi

Animatör

  • The Plague Dogs (1982)

Yönetmen

  • Family Dog (1987)
  • The Iron Giant (1999)
  • The Incredibles (2004)
  • Jack-Jack Attack (2005)
  • Ratatouille (2007)
  • 1906 (2009)[1]

Senarist

  • Family Dog (1987)
  • *batteries not included (1987)
  • The Iron Giant (1999)
  • The Incredibles (2004)
  • Ratatouille (2007)

Seslendirme

  • The Incredibles (2004) Edna Mode
  • Ratatouille (2007) Ambrister Minion

Dış bağlantılar

Wikimedia Commons'ta Brad Bird ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunmaktadır.
  • Internet Movie Database'te Brad Bird
  • Brad Bird Interview at IGN (İngilizce)

Kaynakça

  1. ^ "Toon titan Bird quaking for Warners". Hollywood Reporter. 2008-03-13. http://www.hollywoodreporter.com/hr/content_display/film/news/e3ic073882b8f49872b16769ef5faa01b15. Erişim tarihi: 2008-03-13. 


Brad Bird Hakkında Bilgi

Brad Bird
Brad Bird
Brad Bird

Brad Bird Hakkında Video


Brad Bird konusunu görüntülemektesiniz.
Brad Bird nedir, Brad Bird kimdir, Brad Bird açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video