Behram Beyzayi


Behram Beyzayi (Farsça: بهرام بیضایی, İng., Alm. ve Fra.: Bahram Bayzai, Bahram Beizai ya da Bahram Beyzaie, d. 26 Aralık 1938, Tahran), İranlı film ve tiyatro yönetmeni, senaryo ve oyun yazarı, kurgucu, film yapımcısı, araştırmacı.

Beyzayi, İran sinemasında 1960'ların sonunda başlamış olan ve öncüleri arasında Abbas Kiyarüstemi, Füruğ Ferruhzad, Sohrab Şahit Sales ve Perviz Kimyavi gibi isimlerinde bulunduğu İran Yeni Dalgası akımı yönetmenlerindendir. Bu akım yönetmenleri, şiirsel diyaloglar, geleneksel İran sanatı ve kültürüne göndermeler ile politik ve felsefi konuların alegorik şekilde ele alınması gibi gibi pek çok ortak teknik kullanır.

Yönetmen olarak filmografisi

  • Amū Sibilū (1969 - kısa)
  • Safar (1970 - kısa - aka The Journey)
  • Ragbār (1971 - aka Downpour)
Behram Beyzayi, 1960'ların başında öğrenciliği sırasında.
  • Gharibé o Meh (1974 - aka The Stranger and the Fog)
  • Kalāgh (1976 - aka The Crow or The Raven )
  • Chariké-ye Tārā (1979 - aka Ballad of Tara)
  • Marg-e Yazdgerd (1982 - aka Death of Yazdgerd)
  • Bashu, the Little Stranger (1986 - aka Bashu - released 1989)
  • Shāyad Vaghti Deegar (1988 - aka Maybe Some Other Time)
  • Mosāferan (1992 - aka Travellers)
  • Goft-o-gū bā Bād (1998 - kısa - aka Talking with the Wind)
  • Sagkoshi (2001 - aka Killing Mad Dogs)
  • Qāli-ye Sokhangū (2006)

Kaynak

  • İngilizce Wikipedia 29 Ocak 2008 tarihli Bahram Beizai maddesi
Sinema portali

Dış bağlantılar

  • Resmi sitesi
  • Internet Movie Database'te Behram Beyzayi
  • Biyografisi - IranChamber.com.
  • Film: Death of Yazdgerd (Regicide) 1. Bölüm
  • Film: Death of Yazdgerd (Regicide) 2. Bölüm
  • ‘Altın Lale’ sahibini buldu - Ntvmsnbc.com.


Behram Beyzayi Hakkında Bilgi


Behram Beyzayi
Behram Beyzayi
Behram Beyzayi konusunu görüntülemektesiniz.
Behram Beyzayi nedir, Behram Beyzayi kimdir, Behram Beyzayi açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Behram Beyzayi
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail