Atiye

Atiye



Deniz Atiye Yılmaz (d. 22 Kasım 1988, Bremen), Türk şarkıcı-şarkı yazarıdır.

Konu başlıkları

  • 1 Yaşam öyküsü
  • 2 Diskografi
    • 2.1 Albümleri
    • 2.2 Video klipleri
    • 2.3 Düetleri
  • 3 Ödülleri
  • 4 Kaynaklar
  • 5 Dış bağlantılar

Yaşam öyküsü

Annesi Hollanda babası Antakya doğumlu olan Atiye, 22 Kasım 1988’de Almanya’nın Bremen şehrinde doğdu. Küçük yaşlarda piyano ve dans derslerine başladı. 8 yaşında Almanya’dan Amerika’ya taşındı, burada 6 ay yaşadıktan sonra İzmir’e yerleşti. İzmir’den Almanya’ya geri dönüşü öncesi 1 yıl Hollanda’da CKE okulunda sanat eğitimi alan Atiye, Bremen’de şan derslerine başladı. Almanya’da lise eğitimini tamamlayan sanatçı 2008 yılında Türkiye’ye geri dönüş yaptı. Atiye, ses eğitimini İzmir Devlet Opera ve Balesi Şan Pedagogu Bariton Aşkın Metiner ile sürdürmektedir.

Henüz 17 yaşında ilk stüdyo albümü "Gözyaşlarım"ı (2007) yayınladı. O zamanlar "Atiye Deniz adı ile kendini duyurdu. Albümde hem İngilizce hem de Türkçe sözlü şarkılara yer veren Atiye, çıkış şarkısı "Don't Think" ile internette kısa zaman içerisinde popüler olmayı başardı. Bu şarkısıyla 2007 yılında düzenlenen Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde "En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı" ödülünü aldı.

Ocak 2009'da ise İskender Paydaş prodüktörlüğünde hazırladığı "Atiye" isimli 2. stüdyo albümünü yayınlayan sanatçı, bu albümün ilk video klibini "Muamma" isimli şarkısına çekti. İçinde Nazan Öncel şarkısı olan "Aşkına da Sana da" ve Teoman ile düet yaptığı "Kal" isimli parçaların da yer aldığı Atiye albümünün ikinci video klibi "Salla" müzik listelerinde 1 numaraya kadar yükselerek büyük bir başarı yakaladı. Albümün dördüncü video klibi ise sanatçının Teoman'la düet yaptıkları şarkı olan "Kal" oldu ve şarkıya Gürcan Keltek yönetmenliğinde bir video klip hazırlandı. İnternet üzerindeki yasal müzik platformlarında üst sıralara çıkan şarkı aynı zamanda dönemin popüller dizilerinden biri olan “Küçük Sırlar” dizisinin jenerik müziği oldu.

Atiye, 1 yıl süren stüdyo çalışmaları sonrası Mart 2011’de 3.stüdyo albümü “Budur”u Pasaj Müzik etiketi ile yayınladı. Türkiye’nin en önemli üç müzik adamı İskender Paydaş, Ozan Çolakoğlu ve Volga Tamöz’le çalışan Atiye’nin söz yazarı ve besteci kimliğinin de ön planda olduğu “Budur” albümünde on şarkı yer aldı. Bestesi Houssam Habib’e, sözleri İsra Gülümser’e ait albümle aynı adı taşıyan çıkış şarkısı “Budur”a Murat Küçük yönetmenliğinde video klip çekildi. Atiye’ye yeni albümünde “Güzelim” şarkısında Sultana, “Yoksun”da ise ünlü radyo DJ’i Geveze eşlik etti.

Budur albümünün ikinci video klibi Haziran 2011 de “Güzelim” şarkısına Nihat Odabaşı yönetmenliğinde hazırlandı.

2011 de Türkiye’nin iki önemli prodüktörü Ozan Doğulu ve İskender Paydaş’ın albümlerinde yer aldı. İskender Paydaş’ın ‘Zamansız Şarkılar’ albümünde Mirkelam’la Nasıl Yani şarkısını beraber seslendirdi. Ozan Doğulu’nun albümünde seslendirdi ‘Aşkistan’ şarkısının video klibi de Ketche yönetmenliğinde çekildi.

Atiye Ekim 2011 de sonuçlanan 18.MTV EMA Müzik Ödüllerinde “Best Turkish Act” ödülüne layık görüldü.

Diskografi

Albümleri

  • Gözyaşlarım (2007)
  • Atiye (2009)
  • Batum Türküsü (2011)
  • Budur (2011)
  • Bring Me Back (2012)
  • Soygun Var (2013)

Video klipleri

  • Don't Think
  • Muamma
  • Salla
  • Kal
  • Dondurma
  • İstemem Değişmesin
  • Batum Türküsü
  • Budur
  • Güzelim
  • Bring Me Back
  • Bana Ne?
  • Soygun Var
  • Ya Habibi

Düetleri

  • Kal(Teoman ile)
  • Güzelim (Sultana ile)
  • Aşkistan (Ozan Doğulu ile)
  • Nasıl Yani (İskender Paydaş ve Mirkelam ile)

Ödülleri

Yıl Ödül Kategori Sonuç
2007 Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Sanatçı Kazandı
2009 Siyaset Dergisi Ödülleri Yılın Düeti (Kal) Kazandı
MTV Avrupa Müzik Ödülleri En İyi Türk Sanatçı Adaylık
2010 Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri En İyi Şarkı (Salla) Kazandı
Aslan Max Ödülleri Yılın Kadın Sanatçısı Kazandı
Yılın Şarkısı (Salla) Kazandı
Altın Kelebek Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Sanatçı Kazandı
2011 TRT Müzik Ödülleri En İyi Kadın Sanatçı Adaylık
MTV Avrupa Müzik Ödülleri En İyi Türk Sanatçı Kazandı

Kaynaklar

Dış bağlantılar

  • Yasal Sayfa
  • Facebook Fan Sayfası
  • Twitter Sayfası
  • MySpace Sayfası


Atiye Hakkında Bilgi

Atiye
Atiye
Atiye
Atiye

Atiye Hakkında Video


Atiye konusunu görüntülemektesiniz.
Atiye nedir, Atiye kimdir, Atiye açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Atiye
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail