Alper Saldıran

Alper Saldıran


Alper Saldıran (d. 16 Eylül 1984) Türk oyuncu.

Konu başlıkları

  • 1 Biyografi
  • 2 Filmografi
  • 3 Rol Aldığı TV Dizileri
  • 4 Reklamlar
  • 5 Rol aldığı tiyatro oyunları
  • 6 Kısa Filmler
  • 7 Dış bağlantılar

Biyografi

Sahneye ilk kez 5 yaşında, anaokulunda oynadığı piyeslerle çıktı; hemen ardından folklore, özellikle Kafkas danslarına yöneldi. İlkokul boyunca hem tiyatroya, hem dansa aralıksız devam etti. Turizm Lisesinden mezun olan Saldıran, Marmara Üniversitesi Turizm Bölümü’ne geçiş yaptı ancak okulunun ikinci yılı biterken meslek olarak oyunculuğu seçti.

Üniversite döneminde, Turgut Özakman’ın “Fehim Paşa Konağı” adlı oyununda Yusuf karakterini canlandırdı; bu rolüyle Üniversiteler Arası Tiyatro Yarışmasında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı. Ardından “Bir Dilim Aşk”daki Burak rolüyle ilk televizyon dizisinde yer aldı.

Marmara Üniversitesi’nden ayrıldıktan sonra, 2005 yılında Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’ne burslu olarak başladı. Yeni okulunun 1. sınıfında “Son Dünya” adlı oyunda görev aldı ve Avrupa ile Akdeniz ülkelerini kapsayan Mısır Tiyatro Festivali’ne öğrenci olarak katıldı. Ertesi yıl aynı programa katılan diğer tiyatro öğrencileriyle beraber, “Babil Kulesi” oyununda rol aldı.

Okul döneminde “Kara İnci” ve “Derman” dizileriyle televizyon kariyerine devam etti. Ardından ses getiren Vodafone reklamları ve “Melekler Korusun” dizisi... Aynı dönemde “Hizmetçiler” adlı tiyatro oyununda Hanımefendi rolünü oynadı.

Alper Saldıran, tiyatro bölümünden mezun olduktan sonra, dizi ve film oyunculuna devam etti. “Yerden Yüksek” dizisinde Feyyaz, ilk beyaz perde deneyimi olan “Anadolu Kartalları” filminde Fatih Karakuş ve “Sağ Salim” adlı filmde Recai rolünü canlandırdı. Yine aynı dönemde “Çehov Makinesi” adlı tiyatro oyununda oynadı. Şu anda Beni Böyle Sev adlı dizide Ömer karakterini canlandırmaya devam etmektedir.

Filmografi

  • Anadolu Kartalları - Fatih Karakuş 2011
  • Sağ Salim - Recai - 2012

Rol Aldığı TV Dizileri

  • Bir Dilim Aşk - Burak - 2004
  • Kara İnci - Seçkin - 2007
  • Derman - Tuna - 2008
  • Melekler Korusun - Barış - 2008
  • Yerden Yüksek - Feyyaz - 2010
  • İnsanlar Alemi - 2012
  • Böyle Bitmesin - Konuk Oyuncu - 2013
  • Beni Böyle Sev - Ömer - 2013

Reklamlar

  • Kent - 2003
  • Coca-Cola - 2004
  • Nescafe - 2005
  • Anadolu Sigorta - 2007
  • Vodafone - 2008
  • Bosch - 2009

Rol aldığı tiyatro oyunları

  • Çehov Makinası : Matei Vișniec - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2012
  • Hizmetçiler : Jean Genet - 2009
  • Babil Kulesi (oyun) : Friedrich Dürrenmatt - Okul Oyunu - 2008
  • Son Dünya : Yeşim Özsoy Gülan - Ve Diğer Şeyler Topluluğu - 2007
  • Fehmi Paşa Konağı : Turgut Özakman - Marmara Üniversitesi Tiyatro Kulübü - 2003

Kısa Filmler

  • Ne Kimse Sorar Halim - 2003
  • Hüzün Dolayısıyla Kapalıyız - 2006
  • Misafir - 2011

Dış bağlantılar

  • Alper Saldıran SinemaTürk sayfası
  • Internet Movie Database'te Alper Saldıran
  • Facebook'ta Alper Saldıran
 Bir Türk oyuncunun biyografisi olan bu madde bir taslaktır. İçeriğini geliştirerek Türk Arama Motoruna katkıda bulunabilirsiniz.


Alper Saldıran Hakkında Bilgi

Alper Saldıran
Alper Saldıran
Alper Saldıran
Alper Saldıran

Alper Saldıran Hakkında Video


Alper Saldıran konusunu görüntülemektesiniz.
Alper Saldıran nedir, Alper Saldıran kimdir, Alper Saldıran açıklaması

There are excerpts from wikipedia on this article and video



Rastgele Yazılar

Sosyal Hesaplar

Youtube Facebook Twitter
Alper Saldıran
Copyright © 2014. Türk Arama Motoru
mail